- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 1 łyżka orzeszków piniowych
- 1 dojrzałe awokado
- 40 g kiełków rzodkiewki
- 8 plastrów parmeńskiej szynki
- garść rukwi wodnej lub rukoli
- 2 łyżki suszonych pomidorów (w oliwie)
Sos:
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- 1/2 łyżeczki musztardy
- sól
- cukier
Przygotowanie:
- Na suchej patelni upraż orzeszki piniowe.
- Awokado pokrój w podłużne paski i ułóż na talerzach z kiełkami rzodkiewki i plastrami szynki.
- Dorzuć kilka liści opłukanej i osuszonej sałaty oraz pokrojone w cienkie paseczki suszone pomidory.
- Wymieszaj dokładnie składniki sosu.
- Sałatkę posyp orzeszkami piniowymi i polej sosem winegret.
Wskazówki:
Zamiast rukoli możesz użyć gotowej mieszanki sałat.
Żródło przepisu:
Mniam